Familie van de boer

Donderdag 1 februari 2024
Tuur Lenaerts
Familie van de boer

Laat ons pal achter de boeren gaan staan. Ze hebben ons nodig, maar wij hen nog veel meer!

Onze boeren verlaten niet zomaar hun erf om anderen te hinderen. Daarvoor is hun werk te dringend en hun respect te groot. Maar ooit wordt het ook voor hen te veel. Ooit geraakt het op. Daarom is het signaal dat ze nu al enkele dagen geven nog belangrijker dan we allemaal denken. Er moeten ogen opengaan, want er staat veel op het spel.

Dat het zo niet verder kan. Ook bij de familie Vandijck leeft dat gevoel al langer. We steunen de boer al bijna 60 jaar lang, en dus voelen we ons nauw betrokken met zijn lot. We voelen ons familie. En we voelen dat onze steun nu meer dan ooit nodig is.

We vinden het belangrijk om te tonen waar we staan: aan zijn zij. Vergis u niet: de boer staat aan het begin van de voedselketen, aan de basis van onze welvaart. Daarom vertrekken we bij Vandijck vanuit het geloof dat als de boer het goed doet, de rest zal volgen. Niet andersom.

En dat is het hem nu net: de manier waarop. Door steeds strengere regelgeving en verplichtingen opgelegd van bovenaf, wordt hem alle zelfstandigheid ontnomen. En wanneer hem steeds meer wordt gevraagd, werkt de boer harder voort. Zijn mening wordt niet gevraagd. Krijgt hij er meer voor in de plaats? Tuurlijk niet. Met wat geluk mag hij verder doen.

Bij Vandijck geloven we in een andere toekomst. We geloven dat de zelfstandigheid van de boer moet worden versterkt om tot echte oplossingen te komen. We geloven dat hij de kans moet krijgen om zelf keuzes te maken. Daarom doen we enkel die dingen waarvan we denken dat de boer beter wordt. Want hij kent zijn omgeving als geen ander, hij weet wat kan. En er kan ook veel beter, maar laat ons samenwerken. Als de boer loon krijgt naar werken, is er veel mogelijk. Dan zijn de kansen groot. Ook voor de rest van ons.

Laat ons pal achter de boeren gaan staan. Ze hebben ons nodig, maar wij hen nog veel meer!

Vandijck Agrarisch Centrum NV

BTW BE 0448.775.745

Privacybeleid